BLOGG

Barnvagn äntligen inköpt!

Idag lyckades vi äntligen hitta en barnvagn som både jag och M gillade, ett märke vi blivit tipsade om förut men som vi inte hunnit spana in alla modeller från. Det bli en Britax Go Next i ett beige tyg – super fin och väldigt lättkörd vagn som dessutom var enkel att fälla ihop. Bra storlek på varukorg och ett märke (gamla brio) som varit med länge = lätt att hitta tillbehör ifall något skulle gå sönder eller så. Nu ser vi båda fram emot att ta en promenad på ribban med bebis, hund och den fina vagnen!

Mitt jobb på Skandinaviska Shakerkök

Jag har världens bästa jobb, som får arbeta med en otroligt fin produkt som dessutom står för hållbarhet och genuinitet. Jag tar fram content, bildmaterial och gör även en del filmer, som man kan se på vår Instagram, hemsida, Facebooksida och även Pinterest.

Det är verkligen en produkt som känns rätt i tiden, när fler och fler börjat inse att vårt slit-och-släng samhälle kanske inte kommer hålla i längden. Dessa kök håller nämligen i 100 år, och vill man variera köket någon stans på vägen så går de fint att måla om. Håll utkik efter vad vi gör om du gillar kök vetja!

Slututställning & Molanders Stipendium

Foto: Christopher Nielsen

I december hade jag och min klass slututställning efter att ha studerat 2,5 år tillsammans på Fotoskolan Sthlms utbildning Visuell Kommunikatörfotograf. En utbildning som både innehållit stillbild, rörlig bild, bildkommunikation, marknadsföring, pre- och postarbete mm.

Foto: Christopher Nielsen

Vår slututställning hade vi på Centrum för fotografi. Alla i klassen visade sina examensarbeten som inneburit att vi själva fått hitta ett passande företag att skapa visuell kommunikation för. Jag gjorde ju mitt examensarbete för Skandinaviska Shakerkök så jag visade upp mina köksbilder.

Foto: Christopher Nielsen

Här är klassen! Så märkligt att vi inte är en klass längre, samtidigt som det känns jättebra att äntligen vara färdig med utbildningen och komma igång med allt ”på riktigt” efter som att jag både innan samt under hela utbildningstiden dessutom drivit mitt eget företag.

En total överraskning var jag också med om, mär jag blev tilldelad Molanders Stipendium. En otrolig ära och en fantastisk start efter en avslutat utbildning.

En otroligt förvånad tjej som precis blivit uppropad som årets stipendiat ^

Rawfoodbollar med fikon

Rawfoodbollar är super att ha i kylskåpet när man är sugen på något sött men vill ha ett lite nyttigare och bättre alternativ. De går att variera efter det man har i skafferiet, här kommer ungefärliga mått på det jag brukar mixa ihop:

ca 16st

Mixa ca 100g sötmandel och en näve solrosfrön i en matberedare eller med mixerstav.
Skär 8-10 fikon och 5 torkade aprikoser i mindre bitar och ta bort skaftet på fikonen, mixa sedan ner med nötterna.
Häll i 1,5 msk esperssokaffe (eller vanligt kaffe) och 1 msk kokosolja.
Därefter rulla till små bollar och doppa i kokos.

Extra lyx: smält mörk choklad i vattenbad och doppa först hela eller halva rawfoodbollen i choklad och därefter i kokos.

In i kylskåpet och njut tillsammans med en kopp kaffe!

Mandeln kan bytas ut mot tex hasselnötter eller frön om man är allergisk mot nötter. Har man inte kokosolja kan man ta lite rapsolja. 

Konsert, Brunch, Boule & Sol

Den här helgen har vi gjort massor av trevligheter. Det började i fredags med att vi var på konsert med Avishai Cohen & Malmö Symfoni Orkester på Malmö Live och det var verkligen så bra att vi fick rysningar i hela kroppen! Det var så mäktigt att höra orkester lyckades sätta de snabba (och sjukt komplicerade) låtarna tillsammans med bandet. Mäktigt men framför allt väldigt svängigt många gånger.

Lördagen startade med brunch och efterföljande Boule på Boulbaren här i Malmö. Brunchen, som hade en fransk tappning, var god och det serverades mycket mat! Brödkorg med tillbehör, bärtoppad yoghurt, varmrätt med cocosbönor och dessertbuffé var några av sakerna som serverades.  Efteråt kunde vi spela boule utomhus på grund av det fian vädret! Det var hela 18 grader (om inte varmare?!) där vi stod.

Självklart åker man på en förkylning när det är mycket kul som händer och precis när man inte hinner med det, så idag har jag tagit det väldigt lugnt. Jag har nämligen en kul vecka framför mig med en plåtning som jag verkligen ser fram emot att få genomföra.

Vi åkte en sväng till svärföräldrarna på landet idag och har suttit en stund i solen och bara njutit. Mattias var duktig och hann också med att röja i hönshuset till damerna så de fick rent och fint. Ägg samt päron från gården fick vi med oss – lyxigt att få med sig så fina råvaror hem!

Skriver om det projektet senare i veckan! Följ med på instagram så länge -> @ginamannberg eller @ginamannberg_photography

Hörs! ❤

Follow my blog with Bloglovin

Just nu

Från en höstplåtning där jag och Milton fick ställa upp som modeller. Foto: Erika Weiland

Hej! Det var allt för länge sedan jag uppdaterade bloggen här, det får det bli ändringar på nu tänkte jag!

Så, vad händer i livet just nu? Det faktiskt bara fyra veckor kvar (av totalt 24) på min LIA/Praktik-period på Apelöga och efter det väntar ett pars veckor jobb med Examensarbete innan utbildningen avslutas strax innan jul.

Mitt examensarbetet kommer jag att göra för Skandinaviska Shakerkök och jag ser verkligen otroligt mycket fram emot att få dra igång med det projektet!

I övrig fortsätter fixet i vår lägenhet, sakta men säkert går det framåt. Tänkte återkomma med en lägenhetsupdate om några dagar och visa hur det ser ut just nu.

Vi hörs då helt enkelt!