v 39

Gravidvecka 39

95% av graviditeten har nu passerat!

Bebis

En medelstor bebis väger 3,3 kg denna vecka och är 50 cm lång. Kroppen förbereder sig inför den kommande förlossningen som inte bara är tuff för mamman utan även för barnet.

Jag

Just nu sover jag sådär, vaknar oftast vid 4-tiden och är vaken en timme innan jag lyckas somna om igen och få några timmars mer sömn. Har svårt att hitta en bekväm position att sova i och det är väldigt bökigt att vända sig om och ta sig upp ur sängen. Kroppen gör ont och jag ser fram emot att i sommar kanske kunna gå en långpromenad igen (eller åtminstone en normallång promenad och inte halta runt kvarteret bara).

Förberedelser

Den här veckan har vi varit på flera föreläsningar. I måndags var vi på besök på förlossningen i Malmö där de hade en föreläsning om hur rutinerna såg ut hos dem. Det var verkligen en av de bästa föreläsningar vi varit på för de barnmorskor som höll i den var så otroligt härliga och roliga så vi blev nästan peppade på att föda där med detsamma! 😉

Jag var igår på besök på Förlossningen och BB i Ystad med min gravida kompis Helena och hennes sambo som är sugna på att åka dit när det väl är dags. Det är en väldigt liten avdelning men å andra sidan väldigt familjär och mysig. De har dessutom badkar på varje rum och om man vill får man föda i vatten. Coolt!

Idag ska M och jag på ytterligare en föreläsning. ”Första tiden med babyn” heter den. Sen är det slut med föreläsningar för den här graviditeten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *