v 38

Gravidvecka 38

93% av graviditeten har nu passerat!

Bebis

Bebisen väger drygt 3 kg, är 49 cm lång och är redo att födas. De flesta barn i Sverige föds mellan vecka 37+0 och 41+6.

Jag

Samtidigt som jag är rätt less på att vara gravid med dessa bäckensmärtor, ont i ryggen, sömnsvårigheter och nästäppa så känner jag mig inte alls känner mig förberedd på om förlossningen skulle sätta igång nu. Förmodligen lär det ju dröja, och riktigt ”redo” känner man sig nog aldrig.

Förberedelser

Nästa vecka ska M på ”pappakurs”, och vi ska gemensamt besöka förlossningen i Malmö på en föreläsning som beskriver hur det är att föda på SUS (i Malmö eller Lund). Sen ska vi också på en föreläsning med temat ”Första tiden med bebisen” hos MVC.

Med prylar och tillbehör är vi nog rätt förberedda. Vi har inhandlat det vi behöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *