v 37

Gravidvecka 37

När hela vecka 37 är avklarad, dvs om 6 dagar, så räknas bebisen som ”färdig” och skulle barnet födas då så räknas den inte som prematur. Rätt häftigt ändå, att det är så nära. Men MVC säger ändå att nästan räkna med att gå till v 42 + 0 för att de flesta förstföderskor faktiskt går över tiden.

Lite blandade bebiskläder som vi fått, ärvt och köpt!

Jag

Vi ligger fint på ”kurvan” så bebis verkar må gott där inne. Mina värden ser bra ut så det känns skönt. Har (ta i trä) inte dragit på mig så mycket vätska heller. Men vem vet, går vi över tiden där i maj och det är supervarmt som förra året kanske jag blir en vattenballong tillslut!

Sammandragningarna fortsätter att komma, om det nu är det jag känner. De gör inte ont utan är mer obehagliga och gör så att jag måste pausa det jag sysslar med för tillfället (om det går dvs, svårt om man sitter på en cykel t.ex.)

Bebisen

Bebisen väger nu ca 3 kg och är 48 cm lång. Nu är det bara för den att lagra lite ytterligare fett men i övrigt är den på det stora hela ”färdigbakad”.

Förberedelser

Vi har varit på Förlossningskurs hos MVC, del 2 av 2. Vi pratade om smärtlindring och när förlossningen inte flyter på som man kanske önskar utan att det krävs mer eller mindre ingrepp. Hoppas verkligen att vi slipper vara med om det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *