v 35

Gravidvecka 35

Ca 86% av graviditeten är nu avklarad och denna vecka räknas jag som ”höggravid”. Allt såg bra ut på det senaste besöket hos barnmorskan men efter att hon försökt känna på bebisens huvud så steg pulsen väldigt mycket på den lilla och ville inte sjunka riktigt. Så vi fick sätta oss i en stol och vänta några minuter och sen gå in och lyssna på hjärtljuden igen och då var det normalt – så skönt! Inte kul om bebisen är stressad där inne.

Jag

Man kan läsa att denna vecka brukar ledbanden och musklerna i korsryggen ha mjukats upp vilket kan ge ont i ryggen – Och ja, det känner jag verkligen! Har haft ont i svanken de senaste två veckorna, mer än vad jag känt tidigare så det verkar stämma in bra på mig.

Bebisen

Det lilla pyret är nu ca 47 cm lång och väger ca 2,5 kg. De flesta har lagt sig med huvudet nedåt denna vecka (check på den!) och fyller nu ut nästan hela livmodern. De har även hunnit lägga på sig mer fett på kroppen och tränar just nu matsmältningen genom att svälja fostervatten.

Förberedelser

Vi är nog klara med det mesta nu, ingen av oss kan inte riktigt komma på om det är något mer som vi saknar. Kanske en badbalja möjligtvis då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *