v 34

Gravidvecka 34

Ca 83% av graviditeten är nu avklarad och nästa vecka räknas jag som ”höggravid”. Det går väldigt fort nu på slutet samtidigt som det säkert kommer kännas som att allt går väldigt långsamt de absolut sista veckorna. Håller dock tummarna att jag INTE ska behöva gå så mycket över tiden.

Jag

Jag känner fortsatt väldigt mycket liv och rörelse i magen, precis som man ska känna, och mest aktivitet är det på kvällen och morgonen. Det syns väldigt tydligt utanpå mage och kläder hur det rör sig där inne när det är som mest håll igång! Märklig känsla det där. Min aptit är märklig, har svårt att äta en normal portion till och från då jag känner mig konstant mätt, men så slår hungern till ibland när det gått alldeles för lång tid och då är jag verkligen hungrig.

Bebisen

Det lilla livet är nu ca 46 cm lång och väger i slutet av veckan 2,3 kg. Vårdguiden menar att ett barn som föds vecka 34 tom klarar sig utan kuvös, men det är ju såklart bäst om de får stanna inne i livmodern betydligt längre!

Förberedelser

Vi har nu även hunnit klicka hem ett babyskydd. Skötbordet kommer förhoppningsvis på plats under nästa vecka och sen är nog det mesta i sin ordning. Vi har en hel del kurser inbokade framöver, allt för att förbereda oss inför förlossning men också tiden efteråt. Imorgon ska jag på amningskurs som vi erbjuds av vårt MVC. Håller tummarna att jag lär mig något matnyttigt! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *