v 33

Gravidvecka 33

80% av graviditeten har gått och det är sju veckor kvar till BF. Min barnmorska kände på det senaste besöket att bebis fortfarande var vänd neråt och fixerad – skönt! När barnmorskan skulle lyssna på hjärtljud och klämma på magen fick hon uppleva hur mycket den lilla rör sig där inne, hon skrattade t.o.m. för det var så svårt att få bebis att samarbeta och ligga stilla. Hon förstod vad jag menade när jag sa att det rör sig MYCKET där inne!
Vi ligger i vart fall prick på kurvan och alla värden ser bra ut.

Jag

Har till och från väldigt svårt att känna hungerkänslor, känner mig konstant mätt och lite lätt illamående. Antagligen för att livmodern och bebis trycker ihop alla organ inklusive magsäcken så den inte har lika mycket plats.

Jag drömmer rätt märkliga drömmar på natten, senast handlade det om att jag var utomlands och att ett par ville kidnappa mig för att skära ut bebisen i magen. Tidigare har jag drömt att h*n fötts för tidigt – innan vi hunnit förbereda och köpa allt, precis som om det skulle ha spelat någon roll i ett sådant läge 😉 Rätt absurt när jag vaknar och inser vilka knäppa drömmar jag haft på natten!

Bebisen

Enligt appen Preggo så är nu bebisen ca 44 cm lång och denna vecka passerar de flesta bebisar 2 kg. De har hunnit lagra mer underhudsfett nu och är därför inte lika skrynkliga.

Förberedelser

Vi har ju köpt barnvagn men nu även skötbord och en babysitter. Babyskydd är det som står näst på listan så att vi tar oss hem från BB med det lilla knytet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *